Gamesas turbin årets bästa

Enligt Windpower Monthly, är Gamesas G114-2,0 megawatts turbin, den bästa för året. Utnämningen omfattar turbinen i kapaciteter upp till 2,9 megawatt.

Detta framgår av ett pressmeddelande.

Bästa i 2,9 megawattskategorin G114-2,0 megawatts turbinen har utsetts till årets bästa turbin i upp till 2,9 megawattskategori av branschtidningen Windpower Monthly. I sin bedömning av den vinnande turbinen, markerade tidskriften rotordiametern, vilket garanterar en mycket låg effekttäthet, som i sin tur ökar kapacitetsfaktorn. Enligt Windpower Monthly, faller den högsta delen av landturbiner in i denna kategori.

Två turbiner i drift Det finns för närvarande två G114-2,0 megawatts prototyper i drift, en i Alaiz (Navarra, Spanien) och andra i Texas (USA). Den första kommersiella vindkraftsparken med denna turbin har redan fått uppdrag i Sverige, medan orderstocken för denna produkt står på över 800 megawatt.

Detta är andra året i rad som en turbin som gjorts av Gamesa har tagit guld i "små" turbins kategorin, som under 2013 omfattade alla produkter med en nominell kapacitet på upp till 2,0 megawatt. Företagets 850 kilowatts turbin tog första plats förra året, medan deras G114-2,0 megawatts tog tredje plats.