Exxonmobil lanserar e-bok

ExxonMobil lanserar nu en e-bok med tips om hur man kan smörja vindkraftsturbiner. Företaget presenterar ett syntetiskt smörjmedel ur Mobil SHC 600-serien.

ExxonMobil lanserar nu en e-bok om smörjning för vindkraftsverk. Enligt företaget ska dess produkter både vara kostnadseffektiva samt kunna maximera vindkraftsverkens kapacitet genom att förbättra prestandan samt minska behovet av underhåll.

Syntetiskt smörjemedel ExxonMobil fullt syntetiska smörjmedel är speciellt framtagen för att övervinna svåra driftsförhållanden förknippade med kust- och landbaserade vindkraftsparker, menar företaget.

Industriella växellådor arbetar under svåra förhållanden, menar företaget. Avancerad teknik som företagets Mobil SHC 600-serien av syntetiska smörjmedel levererar även under dessa förhållanden en prestanda som klarar av dagens underhållsproblem, samt för att möta kraven som finns.

Minskar på energikostnader I en växellåda med cirkulerande oljesystem, med låg dragkraft och högt viskositetsindex, ska Mobil SHC 600 -seriens oljor kombineras för att kunna minska strömförbruknings-och energikostnader, jämfört med mineraloljor. Den minskade konsumtionen leder i sin tur till en total minskning av koldioxid. På så sätt menar företaget att produkten hjälper till företag att nå sina utsläppsmål.

Källa: www.windpowerengineering.com