Siemens levererar vindkraftverk till Vattenfall

Siemens lanserar 12 vindkraftverk med en effekt på 3,2 megwatt vardera till Vattenfalls vindpark i Högabjär-Kärsås. I avtalet ingår även ett femårigt serviceavtal, uppger Siemens i ett pressmeddelande.  

Vindkraftverken är direktdrivna vindkraftverk, som har 50 procent rörliga delar jämfört med vindkraftverk med växellåda. Modellen på turbinen kallas SWT-3.2-113, samt har en rotordiameter på 133 meter och en tornhöjd på 92,5 meter.

– Under hösten har vi totalt avtalat om en leverans på 21 vindkraftverk till Vattenfalls vindkraftsparker, varav 12 till Högabjär-Kärsås och nio till lappländska Juktan. Vi är mycket stolta över förtroendet vi har fått från Vattenfall, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens AB och ansvarig för Siemens verksamhet i Norden.

– Jag är glad över att vi nu kan presentera ännu en ny vindkraftspark i Sverige. Projektet Högabjär-Kärsås är helt i linje med vår strategi att endast investera i vindkraft där det är ett bra vindläge, vilket är positivt ur ett livscykelperspektiv, och där det är lönsamt, konstaterar Alberto Mendez Rebollo, chef för Vattenfall Vindkraft AB.

Installationsstarten planeras till augusti 2015.