Ny VD utsedd för EnBW Sverige

Bild: EnBw.

Danske Mads Miltersen tar från och med den 1 oktober över som ny VD för EnBW Sverige AB. 

Energiexperten Miltersen ser tillbaka på en framgångsrik karriär på de skandinaviska elmarknaderna. Mellan 2007 och 2016 var han finansdirektör och VD för det danska energiförsörjnings- och serviceföretaget EnergieMidt ​​Holding i Silkeborg. Hans expertis inom vindkraft tog honom sedan till Rabbelshedekraft AB, ett företag nära Göteborg som specialiserat sig på projektplanering och drift av vindkraftverk, där han var VD fram till början av 2019.

- Vi är mycket glada över att ha säkrat Mads som VD. Hans framstående kunskap om den skandinaviska energimarknaden kommer att hjälpa oss fortsätta vår expansion på den svenska energimarknaden, säger Dirk Güsewell, Head of Portfolio Development på EnBW.

EnBW Sverige AB ägs av det tyska energibolaget EnBW och har sitt säte i halländska Falkenberg. Det svenska dotterbolaget grundades 2018 för att realisera vindkraftsprojekt i Sverige. För närvarande byggs en vindkraftspark med tre turbiner och en installerad effekt på cirka 11 MW i Råmmarehemmet i Tidaholm kommun och i december förra året köptes sju vindkraftsparker i Sverige med en installerad effekt på 105 MW. Dessutom förvärvade EnBW två nätföretag tidigare i år, som bland annat, kopplar upp företagets vindkraftsparker mot nätet.