Kronprinsen av Danmark inviger havsbaserad vindkraftspark

Bild: Vattenfall.

Hans Kungliga Höghet Kronprins Frederik av Danmark ska den 22 augusti inviga Vattenfalls nyaste och största vindkraftspark, Horns Rev 3 i Nordsjön.

Vattenfalls havsbaserade vindkraftspark Horns Rev 3 står klar och har börjat leverera förnybar el till motsvarande 425 000 danska hushåll. 

Vindkraftsparken invigs officiellt den 22 augusti i Hvide Sande hamn på Jylland, som från och med 2024 kommer att fungera som bas för underhåll och drift av de 49 vindkraftverken.

– Invigningen av Horns Rev 3 är ett bevis för vårt engagemang i att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi ser fram emot och är stolta över att Kronprins Frederik av Danmark närvarar vid vår invigning av vindkraftsparken, säger Magnus Hall, Vattenfalls vd och koncernchef.

Kronprinsen kommer att inviga parken tillsammans med klass 4A från Hvide Sandes skola, och efter den officiella delen av invigningen ska han också titta på en servicebåt i hamnen och transporteras ut till havs med helikopter för ett besök på Horns Rev 3.