Eon invigde ny vindkraftpark

Foto: Vestas

Tack vare en ny vindkraftpark i Knäred utökar Eon sin förnybara kapacitet med ytterligare tio turbiner. Globalt har Eon de senaste fem åren investerat över sju miljarder euro i förnybar energi.

De tio nya vindkraftverken i Knäred producerar tillräckligt med energi för att kunna förse cirka 10 000 svenska hem med hushållsel. Produktionen kan minska utsläppen av koldioxid med omkring 34 000 ton.

– Vi har investerat en miljard kronor i svensk vindkraft under 2011 och investerar drygt lika mycket i år. Knäred är ett utmärkt exempel på vår strategi, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef Eon Sverige.

Tack vare kraftverken i Knäred når Vestas en installerad kapacitet på 50 GW vindkraft globalt. Detta är tillräckligt med ren energi för att förse cirka 19 miljoner europeiska hem med hushållsel. Eller att minska världens utsläpp av koldioxid med 55 miljoner ton.

För 100 år sedan startade föregångaren till Eon i Sverige sin verksamhet genom att bygga ett nytt vattenkraftverk i Knäred, bara ett par hundra meter från den plats där de nya verken nu byggts.