Siemens hänger inte med Kinas tillväxttakt

Foto: Siemens

Siemens planerar att investera stort i Kinas vindmarknad. I en mailkonversation med Bloomberg meddelar de att de har underskattat Kinas tillväxttakt och att de nu behöver göra en ansträngning för att komma ikapp.

- Vi investerar massivt i forskning och utveckling och hur man bäst ska hantera produktionen i stora ekonomier. Vi blev lite tagna av förvåning av den starka växande ekonomin, skriver Felix Ferlemann, chef för Siemens vindkraftenhet, till Bloomberg.

Idag sitter Siemens på ordrar som tillsammans är värda 106 miljarder kronor, ordrar på projekt som de ännu inte har färdigställt eller börjat med. Genom ett samarbete med Shanghai Electric Group kommer de att expandera produktionen av vindturbiner, försäljning och service i Kina.

- Med våra planerade riskföretag i Kina har vi snart en god positino där och kan dra fördel av världens största vindkraftmarknad, sade Felix Ferlemann till Bloomberg.

2010 rankades Siemens som nummer nio i listan av vilka vindkrafttillverkare som har installerat flest vindkraftverk i världen, per år. Siemens har som mål att bli världsledande på marknaden.