Vattenfall får ny landchef i Storbritannien

Foto: Vattenfall

Vattenfall har utsett Peter Wesslau till ny landchef för Vattenfalls verksamhet i Storbritannien. Peter Wesslau sitter i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi och kommer att vara stationerad i London. Nu ökar Vattenfall investeringarna i vindkraft ytterligare.

Vattenfall förstärker sina investeringar i vindkraft i Storbritannien ytterligare. Sedan tidigare är Vattenfall en av de större aktörerna i Storbritannien på vindkraft till havs.

- I och med att Peter Wesslau nu blir ny landchef för Vattenfalls satsningar i Storbritannien ökar vi samtidigt vår representation i landet. Peter Wesslau sitter i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi och hans roll är att samordna och förstärka våra investeringar i landet, säger Anders Dahl, chef för affärsområdet förnybar energi i Vattenfall.

- Jag ser fram emot att få leda Vattenfalls investeringar i förnybar energi i Storbritannien. Vattenfall har bra relationer med den brittiska regeringen som aktivt arbetar för att bygga ut vindkraften i landet. Min roll är att fortsätta och förädla det samarbetet, säger Peter Wesslau.

Peter Wesslau kommer att sitta kvar i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi samtidigt som han blir chef för Vattenfall i Storbritannien.

Vattenfall har funnits i landet sedan 2008 och har de senaste åren bland annat investerat tio miljarder kronor i Thanet, världens största havsbaserade vindkraftpark utanför Englands sydostkust, som ger el till 200 000 brittiska hushåll.

Vattenfall har även investerat i Ormonde, en vindkraftpark till havs i Irländska sjön som ger 100 000 hushåll el. I projektet East Anglia, i vilket Vattenfall samarbetar med Scottish Power, planeras det för en effekt av 7 200 MW – som motsvarar förnybar energi till cirka 5 miljoner engelska hushåll. Kustområdet ligger utanför Norfolk och Suffolk och är cirka 6 000 kvadratkilometer stort.

Vattenfall kommer att investera 26 miljarder kronor i vindkraft under perioden 2011-2015.