OX2 inviger två vindparker i Dalarna

Rosanna Thyrén, kommunfullmäktiges ordförande i Orsa kommun, klippte bandet på Mässingberget. Foto: OX2

Vindparkerna Bösjövarden och Mässingberget i Dalarna har invigts av OX2. Bösjövarden vindpark ligger i Mora kommun och består av nio vindkraftverk från Nordex. Mässingberget vindpark ligger i Orsa kommun och består av 11 vindkraftverk från Vestas.

- Vi vill vara med och bygga en uthållig försörjning inom planetens gränser, och där spelar förnybart producerad el en nyckelroll. Vindkraftsinvesteringen innebär att vi kommit i mål med våra eldrivna bageriers energibehov, säger Anna Borgeryd, Polarbröd, som äger totalt fyra vindkraftverk, tre på Bösjövarden och ett på Mässingberget, i ett pressmeddelande.

- Projekten har haft ett starkt lokalt stöd under hela processen utan överklaganden. Det är fantastiskt att OX2 tillsammans med kommuninvånare och vindkraftsägare nu kan fira att vi har kommit i mål, sa Jan Olof Dahlin, OX2:s projektledare, i ett pressmeddelande.

Rosanna Thyrén, kommunfullmäktiges ordförande i Orsa kommun, fick äran att klippa bandet på Mässingberget och förklara den invigd.

- Så länge vi människor har varit här på jorden har vinden blåst. Det är en förnybar kraft som vi tar vara på här på Mässingberget och det är en kraft som vi behöver för att lämna jorden vidare till kommande generationer, sa Rosanna Thyrén, i ett pressmeddelande.