Donald Trump ogillar Vattenfalls vindkraftpark

Donald Trump vill inte ha vindkraft utanför sin resort. Foto: David Shankbone

Affärsmannen Donald Trump har skrivit brev till den skotske ministern Alex Salmond och protesterat mot att Vattenfall bygger en havsbaserad vindkraftpark utanför hans golf resort vid den skotska kusten, skriver Guardian.

Vattenfall lämnade i augusti in en ansökan om att bygga en havsbaserad vindkraftpark utanför Aberdeen Bay i Skottland. Projektet, en investering på omkring 150 miljoner pund, är ett joint venture tillsammans med Technip och Aberdeen Renewable Energ

Trump skriver i brevet att han anser att vindkraftparken kommer att förfula kusten så till den milda grad att det kommer ”ge en jättelik negativ inverkan på den skotska turismen”. Dessutom opponerar sig Trump mot att de 11 vindkraftverken inte kommer att se likadana ut och att detta kommer att göra ett fult projekt ännu värre.

En talesman för Vattenfall och Abredeen Renewable Energy kommenterade brevet med att säga att bolagen inblandade i projektet lyssnar på alla åsikter och tar dem på största allvar. Även åsikter från Donald Trump.