Siemens levererar turbiner till svensk vindpark

Foto: Siemens

Siemens har fått i uppdrag att leverera fem vindkraftverk till HS-Krafts och Baywa r.e:s vindkraftspark i Stormon, 30 kilometer nordväst om Härnösand. Vindkraftverken har en effekt på cirka 3,2 megawatt vardera. Turbinmodellen kallas SWT-3.2–113, har en rotordiameter på 113 meter och en tornhöjd på 92,5 meter.

– Det är ett mycket stort förtroende som Siemens får av HS Kraft att de åter igen beställer vindkraftverk av oss och ett nytt förtroende från BayWa r.e som för första gången väljer att samarbeta med oss. Vi ser den här beställningen som ett resultat av Siemens satsning på större direktdrivna vindkraftverk optimerade för svenska förhållanden, säger Hans Carlsson ansvarig för vindkraft på Siemens AB, i ett pressmeddelande.

– BayWa r.e har köpt upp majoriteten av HS-Kraft och på så vis gjort inträde på den svenska marknaden. Vindkraftsparken i Storomon är vårt första svenska projekt sen vårt uppköp. Vi är mycket nöjda med att Siemens kommer tillverka och leverera turbinerna till dessa kraftverk och ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Matthias Taft, vd på Baywa r.e, i ett pressmeddelande.

– Vi har varit mycket nöjda med våra tidigare samarbeten med Siemens och ser fram emot att samarbeta med dem i detta projekt. Jag är övertygad om att detta är en bra investering för en hållbar energiförsörjning som gynnar både miljön och affärsnyttan. Det är något som vi är stolta över att vara delaktiga i, säger Håkan Wallin, vd på HS Kraft AB, i ett pressmeddelande.