Vattenfall tar miljardorder

Foto: Sxc.hu

Vattenfall säljer en kraftöverföringslänk till vindparken Thanet på Englands östkust, för 2 miljarder kronor. Balfour Beatty tar över ägandet till länken.

– Vattenfalls offshore vindkraftverksamhet har en stark position i Storbritannien och vi är angelägna om att fortsätta utbyggnaden av de tre havsbaserade vindkraftparker vi nu äger och driver. När nu denna komplexa affär är genomförd kan vi koncentrera oss på att förstärka våra brittiska vindkraftsatsningar, säger Guy Pierce, ansvarig för Vattenfalls verksamhet i Storbritannien, i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda att Thanet vindkraftpark nu har lösgjort sina distributionstillgångar Thanet är en framgångsrik vindkraftpark och i och med den här affären kan vi fokusera på att maximera Thanets bidrag till förnybar elproduktion, säger Felix Würtenberger, director Commercial Steering på Vattenfall, i ett pressmeddelande.

I affären ingår: En offshore plattform med tillhörande understation. Två sjökablar (132 kV) på vardera 26,2 kilometer. Två landkablar (132 kV) på vardera 2,4 kilometer. En landbaserad understation (Richborough). (Källa: Vattenfall)