Siemens bäst på hållbarhet

Foto: Siemens

Siemens har för tredje året i rad utnämnts till det mest hållbara företaget i sin branschgrupp, innehållandes 350 industriföretag, i den årliga internationellt välkända rankinglistan Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Siemens har varit med på listan varje år sedan den introducerades för 15 år sedan.

Siemens branschgrupp ”Industry Capital Goods” spänner över sju industrisektorer och innehåller ca 350 företag. Med 93 av möjliga 100 poäng kunde Siemens återupprepa samma höga poängsumma som förra året, och även ta förstaplatsen bland de 46 företag som utgör branschgruppen ”Industrial conglomerates”. I den gruppen ingår bl.a. 3M, Philips och Toshiba.

– Vi är övertygade om att hållbarhet är livsviktigt för Siemens långsiktiga ekonomiska tillväxt. Just därför blir vi väldigt stolta över att på nytt få ta emot den här utmärkelsen, som bekräftar den fokus som vi lägger på hållbarhetsarbete, säger Roland Busch, styrelsemedlem i Siemens med ansvar för hållbarhetsarbetet.

Dow Jones Sustainability Index sammanställs av det Schweiziska investmentföretaget RobecoSAM, som har utvärderat alla företag enligt en rad kriterier under framtagandet av rankingen, bl.a. innovation, supply chain, klimatstrategi, operationell ”eco-efficiency”, arbetsmiljö och affärsetik.