Vestas deltar i Volvo Ocean Race 2014-15

Foto: Vestas

I oktober startar den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race där Vestas kommer att delta med den första danska båten i tävlingens historia. Team Vestas Wind är den sjunde och sista båten på startlinjen. Lagets skeppare är Chris Nicholson, sexfaldig världsmästare, som nu tävlar i Volvo Ocean Race för femte gången.

Vestas har byggt upp ett gott rykte för sin vindteknologi och sina produkter och tjänster. Företaget började producera vindturbiner 1979 och har vuxit till att vara ledande på marknaden. – Vind är vad vi jobbar med och det är vår passion. Volvo Ocean Race är en perfekt plattform som vi kan använda för att nå ut till våra kunder, visa vår teknologi och stärka vårt varumärke i några av våra viktigaste marknader runt om i världen. Det är helt i linje med vår nya företagsstrategi ”Profitable Growth for Vestas”, säger Vestas Wind Systems VD Anders Runevad i ett pressmeddelande.

Team Vestas Wind ansluter därmed till startuppställningen som sedan tidigare består av Team SCA (SWE), Abu Dhabi Ocean Racing (UAE), Team Brunel (NED), Team Alvimedica (USA), ett spanskt lag som hittills inte presenterat sin titelsponsor samt Dongfeng Race Team där den svenske seglaren Martin Strömberg ingår.

Tävlingen startar med ett In-port race i Alicante den 4 oktober. Den första etappen startar den 11 oktober och går till Kapstaden, Sydafrika. Tävlingen avslutas med målgång i Göteborg nästa sommar och ett avslutande In-port race mitt i hjärtat av staden den 27 juni.