Siemens sätter milstolpe i Amerika

Foto: Siemens

Siemens vindkraftverk i USA har idag en kapacitet som är tillräckligt för att driva cirka tre miljoner genomsnittliga amerikanska hushåll.

Siemens Energy har nått en milstolpe runt tio gigawatt av installerad vindkraftskapacitet i Amerika. Företaget har installerat mer än 5 600 vindkraftverk i Kanada, USA och Sydamerika, inklusive Peru, Chile och Brasilien. Denna kapacitet är tillräckligt för att leverera ren, förnybar energi till cirka tre miljoner genomsnittshushåll - motsvarande en stad större än New York.

Siemens nådde fram till 10-GW installationsmålet i samband med driftstarten av 38 vindkraftverk i vindkraftsprojektet South Kent i Ontario, Kanada, för några veckor sedan. Med en kapacitet på 270 megawatt, framstår South Kent som ett av Kanadas största vindkraftsprojekt.

Siemens vindkraftverksamhet har ökat kraftigt sedan företaget öppnade sitt USA- högkvarter för vindkraft i Orlando, Florida för nio år sedan. Under 2006 började företaget producera vindturbinblad vid Siemens Blade Facility i Fort Madison, Iowa. 2010 öppnade Siemens öppnade en anläggning för installation av turbincondoler i Hutchinson, Kansas. Därefter byggdes en ytterligare fabrik i Tillsonburg, i kanadensiska Ontario.