Schneider Electric lanserar nytt ställverk

Foto: Schneider Electric

Tillverkningen av ställverk i Arlöv började för mer än 60 år sedan. Nya Delta H3000 är summan av fabrikens expertis och det senaste inom användarvänlighet, säkerhet och funktion.

– Vi har lång erfarenhet av ställverksproduktion och är idag mycket glada att kunna erbjuda H3000. Vi har tagit tillvara fördelarna från våra senaste två ställverksmodeller, H2000 och MSX, samtidigt som vi förbättrat en rad detaljer vilket gör att H3000 är ett robust och säkert ställverk för den svenska marknaden, säger Daniel Ohlin, VP Energy Business.

Delta H3000 är ett mellanspänningsställverk inom primärdistribution 12-24 kV. Ställverket är luftisolerat och metallkapslat.

Ställverkets brytarenhet är integrerad i en golvgående truck vilket är en lösning som inte finns i andra ställverk av motsvarande modell. Samtliga mekaniska och elektriska komponenter är placerade på den utdragbara trucken, vilket ska förenkla service och underhåll.

Delta H3000 har även en integrerad tryckavlastningskanal från vilken eventuella gaser och tryck leds ut ur driftrummet via externa kanaler. I varje skåp finns klaffar som förhindrar att gaser sprids inom ställverket.

Delta H3000 är kompatibelt med de tidigare modellerna H2000 och MSX. H3000 uppfyller kraven enligt senaste standard.