Global Wind Energy Council räknar med tillväxt

Foto: Vestas

Branschorganisationen Gwec, Global Wind Energy Council, släppte nyligen sin årliga rapport som avhandlar status för den globala vindkraftindustrin samt utsikter för 2014 till 2017.

De räknar med en betydande tillväxt och under 2014 väntas vindkraftsinstallationer på åtminstone 47 gigawatt. Vilket är en betydande ökning jämfört med 2013 då siffran var 35 gigawatt.  Marknaden kommer att ledas av Kina men USA kommer att återhämta sig till en kraftposition. Kanada och Brasilien kommer att ha rekordstora installationer samt Sydafrika där man räknar med flera hundra megawatt vindkraft installerad. Tillväxten väntas fortsätta 2015 och då uppgå till 51 gigawatt.

"En stark kinesisk marknad, en återhämtning i USA och en marknad där tillväxtländer spelar en allt större roll innebär att marknaden efter 2014 kommer att vända tillbaka till en stabil, om inte exceptionell tillväxt, och omkring fördubblas fram till 2018", skriver branschorganisationens generaldirektör Steve Sawyer i ett pressmeddelande.