SUSI Partners köper dansk vindkraft

Foto: Sxc.hu.

Det schweiziska bolaget SUSI Partners AG har köpt sju turbiner i den norska vindkraftparken Nøjsomheds Odde från European Energy A/S genom fonden för förnybar energi II. Turbinerna är belägna i kommunen Lolland, Danmark och har en total kapacitet på 25,2 MW.

Nøjsomheds Odde vindkraftpark består av totalt nio Vestas V117-3.45 MW turbiner med uppgraderat effektläge till 3,6 MW. SUSI har förvärvat totalt sju turbiner, medan den nuvarande ägaren behåller två turbiner. SUSI-turbinerna kommer att ge motsvarande mängd av energi för 21 000 hushåll och bidra till att minska koldioxidutsläppen genom att förskjuta fossila bränslen med cirka 28 000 ton koldioxid per år. 

- Liksom oss driver SUSI utbyggnaden av förnybar energi för att öka sin verksamhet och bekämpa klimatförändringen. Därför är jag stolt över de har valt ett av våra projekt för sin portfölj. Detta är den första transaktionen vi har gjort med
SUSI och jag tror att vi kan växa relationen i framtiden, säger Knud Erik Andersen, VD för European Energy.

 - Förvärvet av Nøjsomheds Odde representerar SUSI: s första
investeringar på den danska förnybara marknaden som vi anser attraktiva på grund av de starka vindresurserna, erfarna utvecklare som levererar högkvalitativa projekt och attraktiva ersättningar till för ren kraft, säger Marco van Daele, CIO från SUSI.