Deutsche Windtechnik får vindparker i Västergötland, Dalsland och Bohuslän

Picture: Deutsche Windtechnik.

Deutsche Windtechnik har under juni och augusti tagit sju vindparker i Västergötland, Dalsland och Bohuslän under kontrakt. Den 18 augusti påbörjade den oberoende tjänsteleverantörens svenska företag underhållet på sin 100:e turbin i Skandinavien.

Fram till slutet av 2019 är målsättningen enligt uppgift från Linus Sturesson att växa till 200 turbiner. Fram tills dess vill Deutsche Windtechnik, som grundades i Varberg 2016, även fördubbla antalet servicetekniker.

- Vi glädjer oss över att vi vann denna upphandling, säger Linus Sturesson.

Turbinerna i Västergötland, Dalsland och Bohuslän har sammanlagt nominal effekt på 40 MW. Deutsche Windtechnik är ansvarig för servicen till och med det 20:e driftåret, vilket även omfattar byte av större komponenter och rotorblad. Anläggningarna av typ Vestas V 90 Mk5 och Mk7 är mellan åtta och tolv år gamla.

 

Kundspecifika lösningar till ett konkurrenskraftigt pris

Parkerna ägs av sju olika bolag. Konsultföretaget Redovisningskonsulterna i Skaraborg AB ansvarar för förvaltningen av vindparkerna. Detta företag har även agerat som kontakt i upphandlingen. ”Deutsche Windtechnik reagerade ypperligt på våra speciella krav och kunde övertyga oss med såväl sitt erbjudande, sina konkurrenskraftiga priser som sitt engagemang”, förklarar Tomas Ljungsberg från Redovisningskonsulterna i Skaraborg.