OX2 och Fontavis avtalar om vindpark i Ludvika

Arkivbild. Foto: OX2.

Schweiziska kapitalförvaltaren Fontavis har tecknat ett förvärvsavtal med OX2 om 33 MW vindkraft. Avtalet avser Orrberget vindpark i Ludvika med nio vindkraftverk från Nordex. Det är den andra affären på kort tid mellan parterna.

Orrberget vindpark i Ludvika kommun beräknas stå klar hösten 2019. Därefter kommer OX2 att ansvara för teknisk och kommersiell förvaltning av parken. Den förväntade genomsnittsproduktionen är ca 96 GWh per år.

- Att Orrberget läggs till i den nyetablerade fonden “Fontavis SCS SICAV-RAIF – Renewables Infrastructure Fund Europe” innebär att vi förstärker vår position i Norden och uppnår en kritisk massa för såväl lånefinansiering som köpare av el, säger Marc Schürch, direktör på Fontavis.

Detta är den tredje investeringen i fonden och bolaget avser att öka sin exponering mot förnybar energi under de kommande månaderna.

- Vi är glada över att göra ännu en affär med Fontavis på kort tid. Projektet förstärker vår ledande marknadsposition i Norden, där vi för närvarande bygger sju vindparker om totalt 750 MW, säger Paul Stormoen, vd för OX2 Wind. 

I november tecknade OX2 och Fontavis förvärvsavtal gällande Stigshöjden vindpark om 21,6 MW i Västernorrland.