Energiföretag i Skaraborg vann "Årets kooperativ i Sverige 2017"

Bild: Coompanion.

Vallebygdens Energi fick under onsdagskvällen motta utmärkelsen Årets Kooperativ i Sverige.

 – På landet finns det föreningar för allt – vägar, avlopp, fiber – det finns knappt folk som kan sitta i styrelserna. I Vallebygdens energi har vi anpassat dagens tjänster utifrån våra medlemmars behov i ett och samma kooperativ, säger Ola Karlsson, ordförande i Vallebygdens Energi, när han och Therese Petrini, kundansvarig mottog priset Årets kooperativ i Sverige 2017.

Hela motiveringen lyder:

"Detta innovativa företag utmärks av att i decennier ha utvecklat tjänsterna utifrån sina medlemmars behov. Idag levererar de förutom el även fiber, vatten och avlopp – infrastruktur som gör det möjligt att leva och företaga på landsbygden. Att planera för en framtid med sol- och vindenergi faller sig naturligt för detta företag. Vallebydens Energi är ett gott exempel på hur kooperativ håller över tid, möter lokala behov och bidrar till hållbar tillväxt"

Utmärkelsen Årets kooperativ i Sverige är ett pris som arbetsgivarföreningen KFO och Coompanion står bakom. 2017 är elfte året som det delas ut till ett kooperativt företag som är särskilt bra på att skapa medlemsnytta, påverka sin omvärld positivt socialt och/eller miljömässigt och dessutom visar en stark utveckling.

Nomineringar till utmärkelsen Årets kooperativ har kommit från hela landet. En jury valde ut fyra av dessa och därefter har en webröstning skett på nätet.

Följande personer har ingått i juryn:

  • Gordon Hahn, Coompanion Sverige (ordförande)
  • Jan Edén, Arbetsgivarföreningen KFO
  • Mats Evergren, NyföretagarCentrum Sverige
  • Eva Carlsson, Tillväxtverket