Ardian bygger vindpark i Härjedalen - investerar 3 miljarder

Arkivbild. Foto: OX2.

Ardian investerar över 3 miljarder kronor i byggnation av ett vindkraftsprojekt i Härjedalen under ledning av OX2.
Planen är att skapa en nordisk investeringsplattform som leds av branschexperterna Eero Auranne och Thomas Linnard, som kommer fokusera på nordiska investeringar i hållbar energi.

 Ardian förvärvar projekträttigheterna från OX2, som även kommer att leda byggnationen av parken samt ansvara för teknisk och kommersiell förvaltning av anläggningen. Vindparken kommer att driftsättas 2021 och förväntas att producera ca 800GWh/år.

Investeringen i vindparken som har 53 turbiner, är en av de största vindkraftsaffärerna som gjorts i Sverige, ett land som internationellt ses som världsledande inom innovation och utveckling av hållbar energi.

- OX2 är den perfekta partnern för oss i detta projekt. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla en högkvalitativ vindpark med hjälp av den allra senaste tillgängliga tekniken. Vårt mål är att uppnå bra ekonomiska resultat utan subventioner, med en positiv inverkan för alla intressenter, säger Amir Sharifi, Managing Director på Ardian Infrastructure.

Rådgivare och tekniska fakta:

  • OX2s juridiska rådgivare: DLA Piper, rättsligt; Augusta, M & A
  • Ardians rådgivare: Newsec, M & A; Vinge, rättsligt; Grant Thornton, skatterätt
  • Vindturbinerna kommer från Nordex Delta4000-serie, med en total höjd på 180 m. Projektet kommer ha en total kapacitet på över 250MW inklusive uppgraderingar (från en nominell kapacitet på 221MW)