Siemens Gamesa får ny order i Spanien

Siemens Gamesa har erhållit en stor order i Spanien. Det handlar om leverans av systemen för fyra spanska vindkraftsprojekt på land. Den tysk-spanska vindenergitillverkaren Siemens Gamesa är den ledande tillverkaren på den spanska marknaden. Foto:©Siemens Gamesa

Vindkraftstillverkaren vinner ytterligare en order från spanska Capital Energy.

När Siemens Gamesa och Capital Energy kom överens om parternas första affär 2021, spekulerade experter om att ytterligare kontrakt skulle följa.

Efter den nya ordern kommer Siemens Gamesa att leverera 10 modell SG 5.0–145 vindkraftsverk till Capital Energys Albacete-projekt i sydöstra Spanien, enligt ett pressmeddelande från Siemens Gamesa.

20 års underhåll

Projektet kommer att nå en kapacitet på 52 megawatt och är planerat att tas i drift under första halvåret 2024. Ordern inkluderar 20 års underhåll.

Naceller kommer att monteras ihop i Ágreda-fabriken, medan växellådor och elektriska komponenter tillverkas på andra Siemens Gamesa-fabriker i Spanien.

- Det här nya avtalet med Siemens Gamesa, som jag är säker på är ett förspel till många andra som kommer, representerar en ny milstolpe i uppfyllelsen av vår affärsplan, med vilken vi fortsätter att främja en grön och rättvis energiomställning, säger Capital Energy´s VD Juan José Sànchez.

15 gigawatt totalt

Siemens Gamesa tecknade sitt första kontrakt med Capital Energy i mars 2021, ett 50 megawatt-projekt med ett 20-årigt serviceavtal.

Tidigare under 2022 vann den tysk-spanska OEM en 110 megawatt stor order från Greenalia.

Siemens Gamesa har installerat totalt nästan 15 gigawatt vindenergi i Spanien, vilket motsvarar 53 procent av landets totala vindkapacitet.

Källa: Siemens Gamesa