Rambøll etablerar energinav i Nederländerna

Tidigare har vindkraftsverksamheten utökats till USA, Japan, Spanien och Polen och nu expanderar Rambøll även till Nederländerna. Bild: Rambøll

Danska ingenjörsföretaget Rambøll lanserar ett nav för vindenergi i Nederländerna som ett resultat av den ökande efterfrågan på konsulttjänster.

- Rambøll vill komma närmare kunderna på den holländska marknaden. Det är därför det danska företaget nu etablerar det som ska bli ett vindkraftsnav i Nederländerna, skriver ingenjörsbolaget i ett pressmeddelande.

Närmare till kunderna

Under de senaste 20 åren har Rambøll stöttat kunder i Nederländerna från sina nav i Tyskland, Storbritannien och Danmark, och det är den ökande efterfrågan från både Nederländerna och Belgien som gör att Rambøll flyttar närmare sina kunder.

- Genom att etablera Nederländerna som ett vindkraftsnav i vårt globala vindteam säkerställer vi att våra starka, dedikerade team har kapacitet att stödja vår lokala såväl som globala kundbas över hela vår tjänsteportfölj, säger Tim Fischer, global senior director för vindsektorn vid Rambøll.

”Som ett nav för den belgiska marknaden”

Nederländerna har ett installationsmål på on- och offshoreenergi på över 20 gigawatt redan 2023, och Rambøll beskriver i tillkännagivandet att landet kommer att "gå in i en fas av massiv expansion under de kommande åren."

Som en del av etableringen planerar Rambøll ett nav främst för den belgiska marknaden och man kommer att utse en direktör för vindenergi i Nederländerna under första kvartalet 2023.

Kontoret i Nederländerna kommer också att fungera som ett nav för den belgiska marknaden, där expansion även övervägs.

Källa: Rambøll