Vestas utökar samarbetet med TPI Composites

För närvarande levererar TPI olika bladvarianter för både de 2 och 4 megawatt starka plattformar samt för Enventus-plattformen. Foto: Vestas

2014 inledde Vestas och TPI Composites ett samarbete som sedan dess utökats flera gånger. Dessa två företag har nu ingått ett långsiktigt ramavtal för att stärka den danska turbintillverkarens globala leveranskedja för både nuvarande och framtida turbinblad.

- Det fortsatta och utökade partnerskapet belyser hur vi alltmer samarbetar med partners och hur vi fortsätter att utveckla och omforma branschen tillsammans. Vi har arbetat med TPI sedan 2014 och under den tiden har de blivit en av våra mest pålitliga och strategiska partners när det gäller tillverkning av rotorblad. Med det här avtalet är vi glada över att fortsätta denna resa, dra nytta av deras globala fotavtryck och leverera skalbar, högkvalitativ och hållbar leverans tillsammans, säger Tommy Rahbek Nielsen, Executive Vice President & Chief Operating Officer för Vestas, i ett uttalande.

 

”Det behövs en optimering”

I tillkännagivandet står det att TPI nu kommer att fortsätta leverera rotorblad från sitt befintliga globala produktionsfotavtryck – men i avtalet ingår också att produktionsupplägget i de nuvarande anläggningarna måste optimeras, samtidigt som nya platser måste sökas ”för eventuell framtida tillväxt på strategiska marknader. "

Undersökning

- Vestas och TPI undersöker också ytterligare samarbetsmöjligheter för turbinerna av typen V163-4,5 MW och V236-15,0 MW och utvärderar den optimala produktions- och produktionsplatsen för dessa nya rotorblad", står det i tillkännagivandet.

Bill Siwek, vd för TPI, säger att företaget är stolta och glad över att Vestas valt att utöka samarbetet.

Vi ser fram emot att kunna fortsätta vårt samarbete med leverans av nuvarande och framtida bladmodeller, bladdesign och andra tjänster globalt, säger Bill Siwek.