Siemens Gamesa tecknar kontrakt för drygt 1 gigawatt vindenergi i Taiwan

Vid undertecknandet av avtalet. Foto: Siemens Gamesa

I Hai Long-projektet på totalt 1044 megawatt ska turbintillverkaren leverera 73 turbiner i företagets hittills största taiwanesiska havsbaserade vindkraftprojekt. På det taiwanesiska projektet Hai Long kommer en god del av Siemens Gamesas 14 megawatt stora turbiner att uppmonteras.

Tre delprojekt

Vindkrafttillverkaren har precis slutit kontrakt för det totala gigawattprojektet, som består av tre delprojekt, med projektbolaget Hai Long Offshore Wind Project.

Det uppger Siemens Gamesa i ett meddelande.

Det nyss ingångna kontraktet omfattar Hai Long 2A på 300 megawatt, Hai Long 2B på 232 MW och Hai Long 3 på 512 megawatt. De totalt 1 044 megawatt är därmed Siemens Gamesas största order i Taiwan hittills.

-Det har varit en lång resa från tilldelningen av dessa projekt till denna milstolpe idag. Det är resultatet av ett gott samarbete med våra kunder och affärspartners, och inom våra egna team. Vi ser fram emot att lokalt tillverka SG 14-222 DD för de 1 044 MW Hai Long havsvindprojekten i Taiwan”, säger Niels Steenberg, chef för Siemens Gamesa, Asia Pacific.