Ørsted och Petro Vietnam ingår ett partnerskap om havsvind

Signeringsceremonin hölls på PTSC M&C:s produktionsanläggning i Bà Rịa–Vũng Tàu den 5 augusti i närvaro av representanter för den lokala myndigheten Bà Rịa–Vũng Tàu, Danmarks ambassad i Vietnam, plus andra partners. Foto: Ørsted

- Dagens initiala avtal mellan Ørsted och PTSC M&C visar ytterligare ett steg framåt i våra ambitioner att arbeta nära lokala leverantörer för att kickstarta Vietnams nya havsbaserade vindindustri, säger Ørsteds landschef i Vietnam.

– Ørsted och Petro Vietnam Technical Services Corporation Mechanical & Construction, PTSC M&C, har ingått ett avtal om att starta ett samarbete kring vindkraftprojekt till havs i Vietnam och globalt, skriver media offshorewind.biz.

Syftet med samarbetet är att leverera transformatorstationer till Ørsted och T&T:s för att stödja företagens multi-gigawatt stora pipeline av havsbaserade vindkraftprojekt i Vietnam.

Exportaspekt ingår

Utöver denna inhemska aspekt har samarbetet även en exportaspekt för att stödja Ørsteds globala pipeline av havsbaserade vindkraftprojekt.

- Ørsted är redo att stödja Vietnam i att frigöra sin fulla havsvindpotential. Vietnam har några av de bästa förhållandena i Asien för havsbaserad vindkraft, många utmärkta ingenjörsföretag och en högt kvalificerad arbetskraft, säger Sebastian Hald Buhl, chef för Ørsted Vietnam och fortsätter:

- Dagens initiala avtal mellan Ørsted och PTSC M&C visar ytterligare ett steg framåt i våra ambitioner att arbeta nära lokala leverantörer för att kickstarta Vietnams nya havsbaserade vindindustri."

Tillsammans arbetar Ørsted och T&T Group med ett brett spektrum av lokala partners och leverantörer för att leverera Vietnams första flaggskeppsprojekt för havsbaserad vindkraft, med sikte på ett projekt i det centrala södra området och ett i det norra området till 2030.