Deep Ocean vinner order hos Vineyard Wind

Deep Ocean har engagerats för en lukrativ affär på 800 megawatt i havsvindkraftparken utanför ön Martha's Vineyard vid amerikanska östkusten. Karta: Wikipedia Common, Design, kredit: NormanEinstein

Detta norska företag kommer att ansvara för bland annat projektledning och ingenjörsarbete samt leverans av fjärrstyrda fartyg.

Ännu ett företag kan nu skryta med att bli en del av USA:s första vindkraftpark till havs i kommersiell skala.

Projektledning

Därmed kommer det norska företaget att ansvara för projektledning, ingenjörsarbete, fartyg (ROV) och prospekteringsaktiviteter.

- Detta projekt är ytterligare ett steg i Deep Oceans engagemang för energiomvandling och hållbar användning av marina resurser, säger Tony Stokes, Deep Oceans regionala chef för Amerika.

- Den amerikanska offshoremarknaden för förnybar energi tar fart när den första storskaliga utvecklingen går in i installationsfasen. Deep Ocean är inrättat för att kostnadseffektivt stödja våra kunder i deras strävan efter grönare energi. Med vår omfattande flotta av tillgångar, kombinerat med våra expertingenjörer och offshorepersonal ser vi fram emot att säkerställa en framgångsrik kampanj utanför Martha's Vineyard, tillägger Tony Stokes.

Vineyard Wind ägs av Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) och Avangrid som har 50 procent vardera och kommer i den första delen av projektet att ha en kapacitet på 800 megawatt. Projektet ska vara klart för leverans av el 2023.