Siemens Gamesa säljer verksamhet för 4,3 miljarder danska kronor

Britterna tar över portföljen av landbaserade vindprojekt under utveckling i Spanien, Frankrike, Italien och Grekland. Foto: Siemens Gamesa

Det brittiska energibolaget SSE köper turbintillverkarens sydeuropeiska portfölj av utvecklingsprojekt på land för ett mycket högre belopp än väntat.

SSE förvärvar Siemens Gamesas projektutvecklingsavdelning. Nu meddelar turbintillverkaren att ett avtal nu tecknats, vilket innebär att britterna tar över portföljen av landbaserade vindprojekt under utveckling i Spanien, Frankrike, Italien och Grekland med en total kapacitet på 3,9 gigawatt och ett 40-tal anställda. Detta görs till ett pris av 4,3 miljarder danska kronor.

Starkt marknadsintresse

- Under åren har vårt sydeuropeiska projektutvecklingsteam byggt upp en utmärkt och unik portfölj av vindprojekt i fyra länder; som ett resultat har det funnits ett mycket starkt marknadsintresse för denna portfölj, och vi är övertygade om att SSE kommer att vara rätt partner för att utveckla. dessa projekt och integrera våra anställda, säger vd Jochen Eickholt.