Siemens Gamesa säljer verksamhet för 580 miljoner euro

Siemens Gamesas vindkraftverk i Polen. Siemens Gamesa Renewable Energy är en stor tillverkare av vindkraftverk. Företaget skapades i april 2017 genom en sammanslagning av spanska Gamesa och tyska Siemens Wind Power, en del av Siemens AG. Under 2017 var företaget den 2:a största turbinsäljaren i världen efter Vestas. Foto: Siemens Gamesa, pressfoto

SSE köper turbintillverkarens sydeuropeiska portfölj av utvecklingsprojekt på land för ett mycket högre belopp än väntat.

Det brittiska energibolaget SSE förvärvar därmed Siemens Gamesas projektutvecklingsavdelning. Nyligen meddelade turbintillverkaren att ett avtal nu har tecknats, vilket innebär att britterna tar över portföljen av landbaserade vindprojekt under utveckling i Spanien, Frankrike, Italien och Grekland med en total kapacitet på 3,9 gigawatt och ett 40-tal anställda. Detta görs till ett pris av 580 miljoner euro.

- Under åren har vårt sydeuropeiska projektutvecklingsteam byggt upp en utmärkt och unik portfölj av vindprojekt i fyra länder; som ett resultat har det funnits ett mycket starkt marknadsintresse för denna portfölj, och vi är övertygade om att SSE kommer att vara rätt partner för att utveckla dessa projekt och integrera våra medarbetare, säger vd Jochen Eickholt.