Nordex Group får order på 131 megawatt vindkraft från Peru

Nordex Groups vindkraftverk i Chile. Foto: Nordex Group

I slutet av mars lade den spanska projektutvecklaren Acciona Energía en order till Nordex-koncernen på 131 megawatt i Peru.

Nordex-gruppen levererar 23 N163/5.X-turbiner från Delta4000-serien till vindkraftsparken "San Juan de Marcona". Projektet är den första ordern från Anderna för denna typ av turbin med en rotordiameter på 163 meter och en flexibel nominell effekt i 5 megawatt-klassen.

Acciona Energía tar hand om transport och installation av systemen på plats. Turbinerna på stålrörstornen med en navhöjd på 148 meter kommer att tas i drift av Nordex-koncernen 2023.

Projektet "San Juan de Marcona" byggs nära kuststaden med samma namn i distriktet Marcona i provinsen Nasca i Ica-regionen i sydvästra Peru. Medelvindhastigheter på över 9 m/s på platsen nära Stillahavskusten säkerställer att vindkraftsparken producerar 131 megawatt el.

Detta är den tredje ordern från Peru till Nordex-koncernen. Nordex-koncernen färdigställde landets första vindkraftspark med 132 megawatt 2018. Ytterligare en vindkraftspark med 177 megawatt är för närvarande under uppbyggnad.