Siemens Energys ordförande planerar en ny framtid för företagets vindkraftverk

Siemens Energy har för närvarande en ägarandel på 67 procent av den tysk-spanska vindkraftskoncernen Siemens Gamesa. Bild: Siemens Energy

Enligt uppgift funderar ordföranden Joe Kaeser för Siemens Energy för närvarande på att antingen separera Siemens Gamesa från företaget eller till och med avveckla Gamesas tillgångar.

Det skriver Manager Magazine utan att nämna var informationen kommer ifrån, skriver Bloomberg News.

Fullständig integration

I början av 2022 presenterade Reuters uppgifter om att Siemens Energy undersökte en fullständig integration av vindkraftsverksamheten Siemens Gamesa, efter att en nedgradering och en aktuell prisbild några dagar innan avslöjade brister i den nuvarande ägarstrukturen.

Ryktena om Siemens Energys intresse för köp av resterande aktier i den spanska vindkraftskoncernen har kretsat sedan i maj förra året.

Problem med leveranskedjan

Siemens Gamesa skapades 2017 för att bättre kunna konkurrera på den snabbväxande vindturbinmarknaden och står starkare inför problem med leveranskedjan.

Siemens Gamesa-aktien sjönk med 0,9 procent den 24 mars till 16,84 euro på Madridbörsen. På Frankfurtbörsen steg Siemens Energys aktier med 1,3 procent till 21,35 euro.