Siemens Gamesa uppvisade betydande avvikelser från marknadens förväntningar

Som en del av en stor ledarskapsförändring meddelade Siemens att Miguel Angel Lopez (bilden), för närvarande finanschef för Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), kommer att efterträda Rosa Garcia Garcia vid rodret för Siemens S.A. tar över i Madrid. Det innebär att Miguel Angel Lopez också blir chef för styrelsen för Siemens Gamesa. Den lediga tjänsten som Chief Financial Officer på Siemens Gamesa kommer att tillsättas av David Mesonero, för närvarande chef för Corporate Development, Strategy and Integration på Siemens Gamesa. Foto: Kredit: Siemens Gamesa

Styrelsens ansvar är att välja rätt profiler, konstaterar Siemens Gamesas styrelseordförande, som efter avskedandet av Andreas Nauen nu är den i ledningen som varit längst hos turbintillverkaren.

Först var det återhämtningen i november 2017, där upp till 6 000 jobb skulle rädda bara ett halvår efter sammanslagningen. Därefter kom återuppvaknandet, när Markus Tacke i juni 2020 fick sparken som toppchef efter en rad dåliga resultat. Efter avskedandet av ersättaren Andreas Nauen kommer omstarten.

- Som ni vet tillkännagav Siemens Gamesa för några veckor sedan de preliminära resultaten för Q1 2022, som visade betydande avvikelser från marknadens förväntningar, och vi justerade vår prognos för det totala räkenskapsåret, förklarade Siemens Gamesas styrelseordförande Miguel Angel Lopez i samband med ett analysupprop, efter det kvartalsvisa tillkännagivandet om senaste förlusten.