Swire Energy Services tillhandahåller service till den största havsbaserade vindkraftparken i världen

Helidäckservice till plattformar i Nordsjön. Foto: Swire Energy Services

Den globala energitjänstleverantören, Swire Energy Services (SES) tillväxt inom luftfart fortsätter med tilldelningen av ett nytt kontrakt med Ørsted i Storbritannien i södra Nordsjön.

Det tvååriga kontraktet, med möjlighet till två ettåriga förlängningar, omfattar tillhandahållande av helidäckstjänster och helikoptertankningssystem för Hornsea One, den största havsbaserade vindkraftparken i världen, som ligger utanför Yorkshires kust.

Detta kontrakt bygger på ett tidigare kontrakt för originalutrustningstillverkare (OEM) 2017, för tre kompletta tankningssystem för helikopter, och innehåller ytterligare utrymme för tillhandahållande av flygtjänster för ytterligare Hornsea -installationer senare i projektet.

- Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vårt långvariga förhållande med Ørsted efter tilldelningen av detta nya flygkontrakt. Detta är ett viktigt projekt att delta i och vi ser fram emot att stödja dem med den pågående effektiva driften av vindkraftparkerna Hornsea One och Hornsea Two under de kommande åren, konstaterade Jonathan Hughes, Vice President Aviation på Swire Energy Services, om kontraktssegern:

- Att kunna tillhandahålla luftfartstjänster till världens största vindkraftpark är resultatet av vår fortsatta tillväxt efter förvärvet av norska Helifuel AS förra året.

Kontraktet kommer att levereras av SES:s flygteam i Aberdeen, Norge och Förenade Arabemiraten, med stöd från företagets globala kompetenscentrum för luftfart.