Offshore Wind Consultants öppnar kontor i Irland

OWC har redan säkrat sitt första kontrakt för ett irländskt havsbaserat vindprojekt och kan ta med sig erfarenhet från de flesta befintliga havsbaserade vindprojekt i Irländska havet.Foto: Offshore Wind Consultants

OWC ser möjligheter i den irländska havsvinden, som efter många års stagnation måste växa till 5 gigawatt.

De irländska ambitionerna för havsbaserad vind, som förra året ökade från en kapacitet på 3,5 till 5 gigawatt 2030, fick konsultföretaget OWC att öppna ett nytt kontor i Cork.

Avdelningen i sydvästra Irland ska ledas av Claire Atkins, som återvänder till OWC efter ett år i ett irländskt konsultföretag.

Enligt den nya landschefen har avdelningen redan säkrat sitt första kontrakt för ett irländskt havsbaserat vindprojekt och kan ta med sig erfarenhet från de flesta befintliga havsbaserade vindprojekt i Irländska havet. Förutom sitt huvudkontor i London har OWC redan kontor i Hamburg, Warszawa, Taipei, Tokyo och New York.

- OWC tar med sig sin omfattande globala erfarenhet av att utveckla både fasta och flytande havsbaserade vindkraftparker till den växande irländska marknaden. Vår strategi är alltid att bygga lokal expertis och ta med lokal kunskap och lokalt innehåll i våra kunders projekt, och hittills har vi stött över 230 havsbaserade vindprojekt globalt, säger Katherine Phillips, som tog över som VD för OWC i augusti.