General Electric hittar amerikansk vätgaspartner

Cricket Valley Energy Center startar med vätgasproduktion. Foto:Cricket Valley Energy Center

Tillsammans med Cricket Valley Energy Center kommer General Electric att omvandla gaskraftverk till vätgasproduktion.

GE har tecknat ett avtal med Cricket Valley Energy Center (CVEC) med planer på att utarbeta en färdplan för vätgasteknologi och främja ett demonstrationsprojekt i USA. Detta anges av de två i ett uttalande.

 - Vi är glada att samarbeta med CVEC för att stödja deras ansträngningar för att uppnå nollutsläpp över hela företaget samtidigt som vi visar att samarbete är viktigt för att minska koldioxidutsläppen från energisektorn", säger Scott Strazik, VD för GE Gas Power.

Nyligen fick GE också en bra orderingång på marknaden för vindkraftverk. Det finns återigen ett underskott i den amerikanska vindkraftsverksamheten, visar redovisningen för första kvartalet.

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric (GE), som inom vindkraftverk är en stor konkurrent till företag som Vestas och Siemens Gamesa, kunde notera en orderökning på 15 procent under årets tre första månader. jämfört med för ett år sedan i sin division för förnybar energi, som inkluderar turbinverksamheten.

Totalt var orderingången inom ”förnybar energi” 3,5 miljarder dollar framgår av GE:s räkenskaper. Resultatet i divisionen var minus 0,2 miljarder dollar mot de förväntade 0,1 miljarder dollar av en omsättning på 3,25 miljarder dollar mot de förväntade 3,21 miljarder dollar.

Konglomeratet upprätthåller sina förväntningar för 2021 av justerat resultat per aktie på upp till 25 cent.

För hela koncernen överträffade GE det första kvartalet när det gäller justerat resultat per aktie, som slutade med 3 cent mot de förväntade 1,4 centen, enligt en uppskattning som samlats in av Bloomberg News.