Fauna Energy drar till sig polisens intresse

Hittills har de danska myndigheterna inte kunnat få svar på om Fauna Energi har samarbetat med telemarknadsföretaget Salesgroup, som tidigare har varit inblandat i fall av eventuellt bedrägeri, och som myndigheten också tidigare har anmält till polisen. Foto: Fauna Energy

 

 

 

 

Fauna Energy, före detta Norström, kan bli ett nytt kriminalfall hos konsumentombudsmannen efter ett beslut i sjöfarts- och handelsdomstolen.

Det nu ganska kända elföretaget Fauna Energi, som tidigare gick under namnet Norström, har redan anmälts till polisen två gånger av konsumentombudsmannen, men ny information från ett beslut i sjöfarts- och handelsdomstolen kan nu skicka ytterligare ett polisärende mot Fauna Energi, skriver danska tidningen Børsen.

- Vi har läst sjö- och handelsdomstolens avgörande med intresse och det kommer att ingå i vår bedömning av om det finns grund för ytterligare polisrapporter i fallet med Fauna Energis telefonförsäljning", skriver konsumentombudsmannen Christina Toftegaard Nielsen i ett svar till Børsen.

Företaget använde tidigare namnet Norström.

Norström har tidigare anklagats för att bland annat ha brutit mot marknadsföringslagen genom att ringa folk på den så kallade Robinson-listan, medan konsumenter också vilseleds genom att de t.ex. informeras om att deras nuvarande elföretag har gått i konkurs eller har förvärvats.