Cloudberry kommer att samla in pengar för vindkraftsprojekt i Sverige

Cloudberrys 2,4 megawatt starka vindpark i norska Røyrmyra. Foto: Cloudberry

Norska Cloudberry kommer att noteras på huvudindexet på Oslo Börs, samtidigt som de nordiska ambitionerna med nytt kapital kommer att öka snabbare.

Cloudberry är nu redo att ta ett steg högre på börsen. Således kommer företaget nu att flytta från Euronext Growth Oslo till huvudlistan Oslø Børs och samla in pengar för svensk vind. Detta anges av företaget i ett uttalande.

- Under de senaste 15 månaderna har vi säkrat tillgångar i produktion och under uppbyggnad på mer än 100 megawatt. Våra tillgångar med bygglov är av samma storlek och vår huvudprioritet är att leverera alla dessa projekt framgångsrikt, säger VD Anders Lenborg.

Han betonar att företaget fortfarande har planer på att utöka sina portföljer inom både vatten- och vindkraft inom en snar framtid.

Förutom planerna för den nya noteringen överväger företaget att skaffa nytt kapital för att finansiera utvecklingen av svensk vindkraft. Dessa inkluderar cirka två vindkraftsparker på svensk mark.

Företaget hoppas kunna fatta ett slutgiltigt investeringsbeslut om nya vindkraftverk i Årjäng under andra kvartalet i år i hopp om ett el-exportavtal till Norge. Parken har en kapacitet på ca. 21 megawatt. Projektet har en budget på 300 miljoner norska kronor och planeras starta 2022.

Dessutom kommer företaget att påbörja byggandet av vindkraftparken Duvhällen i Eskilstuna 2022, som kommer att ha tio vindkraftverk med totalt 60 megawatt, och produktionen förväntas starta 2023. Projektkapitalet är fastställt till 620 miljoner norska kronor.