Polarium och Pixii etablerar en strategisk allians

Bilden visar en av Polariums energilagringslösningar, Battery & Power 1500W 45Ah DC/DC. Foto: Polarium

Företagen Polarium och Pixii etablerar en strategisk allians för att utveckla ett brett utbud av lösningar för den globala energilagringsmarknaden

Polarium och Pixii har tecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) för att gemensamt utveckla och marknadsföra energilagringslösningar inklusive Polarium litiumbatterier och Pixii-omvandlare och relaterad utrustning.

Dessa två företagens första gemensamma projekt är till för den skandinaviska marknaden och inkluderar ett multi-megawatt-system som möjliggör topprakning och batteribackup.

Energilagring är en viktig faktor för övergången till ett system för förnybar energi. Eftersom det är länken mellan förnybar energi och konstant tillförlitlighet kommer det att spela en stor roll i övergången till ett koldioxidfritt energisystem, eftersom de två huvudkällorna för förnybar energi, vind och sol, är intermittenta.

För att kunna möta den ökande efterfrågan på hållbara energilagringslösningar ska Polarium, specialiserat på litiumjon-energilagringsteknik, och Pixii, experter på modulära energiomvandlingslösningar, etablera en strategisk allians.

- Batterier är viktiga komponenter i energilagringssystem och stänger samarbete med batteritillverkare är nyckeln till att säkerställa optimal prestanda för våra system. Med Polarium har vi hittat den perfekta partnern, med samarbete kring teknik, lösningar och marknadsutveckling, säger Morten Schøyen, CMO på Pixii.

De två företagen kommer gemensamt att utveckla och marknadsföra energilagringslösningar, inklusive Polarium litiumjonbatterier och Pixii dubbelriktade växelriktare och relaterad utrustning. Som ett första samarbetsprojekt är företagen planerade att leverera en energilagringslösning med flera megawatt för det kommersiella och industriella (C&I) segmentet, vilket möjliggör backup av batterier och topprakning för en skandinavisk kund. Den första beställningen är på en total kapacitet på 3 megawatt  med en total projektpotential på 40 megawatt.

- Det här är en milstolpe för Polarium. Det är inte bara vår första C&I-order sedan lanseringen av vårt nya affärsområde i slutet av 2020, det är också starten på ett spännande samarbete med våra vänner på Pixii. Tillsammans bildar vi ett starkt team som kombinerar deras utmärkta kraftomvandlingsfunktioner med vår litiumjon-energilagringsteknik för att möta de växande kraven på hållbara energilagringslösningar inom C&I-segmentet, säger Stefan Jansson VD för Polarium.

Om Polarium

Polarium tillhandahåller energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik för telekom-, kommersiella och industriella segment. Polariums huvudkontor och FoU-center ligger i Sverige med tillverkning i Mexiko. Polarium betjänar kunder över hela världen genom sina globala försäljningskanaler och närvaro i Indonesien, Nya Zeeland, Sverige, Sydafrika, Storbritannien och USA. Idag används våra marknadsledande lösningar på alla kontinenter och alla klimatzoner - från ekvatorn till Arktis - vilket säkerställer att energiflödet aldrig stannar, samtidigt som våra kunder kan minska energikostnaderna och koldioxidavtrycket.

Om Pixii

Pixii utvecklar, tillverkar och marknadsför världsledande, modulära och skalbara energilagringslösningar, vilket möjliggör en snabbare, mer beroende och ekonomisk övergång till grön energi. Med skalbarheten från kW till MW och ett brett utbud av tjänster, adresserar Pixii ett brett spektrum av marknader och applikationer. Pixii har sitt huvudkontor i Norge, har kontor i Australien, Singapore, Slovakien och har globala ambitioner genom etablering av ytterligare kontor och partnerförsäljning.