Nordex rapporterar dämpad orderingång

Med Delta Generation drar Nordex kunder nytta av det know-how Nordex Group har samlat i multimegawatt-sortimentet. Det rör sig om tekniska lösningar som utgör en god grund för generationen av 3 MW-klassen. Foto: Nordex

Under de första tre månaderna av året fick den tyska turbintillverkaren endast order på lite mer än vad Vestas meddelade under kvartalet.

Delta4000-serien är nu helt dominerande för Nordex. De positiva nyheterna i turbintillverkarens första kvartal är att framgången fortsätter för den stora plattformen, där särskilt N149 har blivit utbredd på många marknader de senaste åren.

Under årets tre första månader, bestod 73 procent av orderingången av Delta-turbinerna, medan resten var i form av mindre turbiner från 3 megawatt-plattformen.

Nordex anger också varifrån beställningarna för kvartalet kom från. Tyskarna har försökt växa på avlägsna marknader, men hittills 2021, kom 92 procent av orderstocken från Europa. Å andra sidan har det skett en viss spridning på hemkontinenten med order från tio olika länder.