Ørsted ingår ett avtal om försäljning av el i Texas

Western Trail vindpark i Texas, USA. Foto: Ørsted

Den amerikanska stålproducenten Nucor har tecknat ett långsiktigt avtal med Ørsted om att köpa el från Ørsteds landvindprojekt Western Trail.

Ørsted har tecknat ett nytt avtal om försäljning av el i egen regi. Den här gången är det stålproducenten Nucor som kommer att ta kraften från Western Trail på 367 megawatt i Texas. Detta konstateras av Ørsted i ett pressuttalande.

- Western Trails leverans av kraft till Nucor är ett utmärkt exempel på hur Ørsted kan hjälpa till att utveckla integrerade affärslösningar över leveranskedjor, säger Vishal Kapadia, Senior Vice President och Onshore Sales Director på Ørsted.

- Vi är glada över att kunna samarbeta med Nucor och stödja deras ansträngningar för att öka användningen av förnybar energi inom stålindustrin.

Western Trail Park består av 130 vindkraftverk och kommer att bidra till lokalsamhället och de tre oberoende skolområdena i Wilbarger County genom långsiktiga ekonomiska avtal.

Detta är Ørsteds andra elköpsavtal baserat på produktion från Western Trail Wind, där det första avtalet var med PepsiCo.