Delstaten Massachusetts godkänner stort vindkontrakt till havs

Massachusetts första vindpark till havs blir verklighet. Foto: Creative Commons Lic. Kredit: PtNorbert

Redan innan beslutet om delstatens första havsbundna vindpark är tillgängligt har elköpskontraktet för uppföljaren godkänts.

Shell och EDPR har fått sitt kontrakt godkänt för Mayflower Wind. Department of Public Utilities (DPU) har utfärdat direktivet, som godkänner inköpsavtalet för 804 megawatt havsbaserad vindkraftspark, som valdes ut i Massachusetts andra havsbaserade vindkraftserbjudande i februari med ett pris på 7,8 cent / kWh. Priset jämnas ut över parkens 30-åriga livslängd.

- Godkännandet av dessa kontrakt främjar samväldets delstaten ekonomi. Utveckling av en vindkraftsindustri till havs som kommer att skapa lokala arbetstillfällen, stimulerar dess ekonomiska utveckling och förser Massachusetts elkunder med ren, billig och fjädrande energi, säger delstatsregeringens representant Charlie Baker.

Priset på Mayflower Wind är drygt 7 procent lägre än vad Vineyard Wind-projektet i Massachusetts, som 2018 vann USA: s första offshore-vinderbjudande. Men även om CIP och Avangrids projekt för länge sedan har fått sitt pris godkänt, har byggandet av parken ännu inte börjat, eftersom den federala myndigheten Boem har arbetat med en utökad miljörapport sedan förra hösten.

Enligt planen måste resultatet av detta finnas tillgängligt den 18 december, varefter ett etableringstillstånd kan utfärdas om det leder till en godkänd MKB-rapport. Detta gäller nte bara för Vineyard Wind utan även för de andra projekten utanför USA:s östkust. Shell och EDPR har ännu inte fastställt en tidslinje för när Mayflower Wind kommer att tas i drift, men det förväntas ske i "mitten av 2020-talet".