Amerikansk vindkraftsindustri bryter rekord under andra kvartalet trots pandemin

Totalt 14 nya projekt inrättades under det andra kvartalet i nio stater. Texas var nummer ett på listan, nya siffror visar.

Den amerikanska vindindustrin fortsatte att expandera in i andra kvartalet, trots att coronakrisen bromsade stora delar av världen.

Totalt 2,546 megawatt ny kapacitet installerades i USA, vilket innebär att landets totala installerade bas ökade till 109 919 megawatt.

Totalt 14 nya projekt inrättades under andra kvartalet - spridda över nio stater. Texas var nummer ett på listan med totalt 810 megawatt under andra kvartalet.

Därefter följde Kansas, Colorado, Missouri och Nebraska, enligt ett uttalande från American Wind Energy Association (AWEA) - den amerikanska branschorganisationen för vindkraft.

Det innebar också att staten Missouri nådde över 1 000 megawatt installerad kapacitet under kvartalet, och blev den 20:e staten som nådde denna milstolpe.

En milstolpe som också är värd att notera är att byggverksamheten gjorde rekordlyft under det andra kvartalet trots coronakrisen, med 25 318 megawatt.

Samtidigt befinner sig projekt med en total kapacitet på 18 310 megawatt i senfasläge. Om man kombinerar projekten under uppbyggnad med projekt i de sista utvecklingsfaserna ökar aktiviteten med 4 procent. jämfört med andra kvartalet förra året, rapporterar AWEA.

Utvecklarna av vindparker gynnades av att komponenter och material för projekten som har satts upp under andra kvartalet, redan hade levererats.

Därmed undvek projekten leveransproblem som hade inträffat med coronakrisen.

- Den amerikanska vindindustrin är stolt över sina 120 000 anställda som har kämpat för att bygga ytterligare ren energi för amerikanska medborgare, och detta även i början av den globala pandemin. Detta arbete är viktigare än någonsin under dessa utmanande tider, sadeTom Kiernan, VD för AWEA, i ett pressmeddelande.