Vestas får en historisk order för ett tyskt flaggskeppsprojekt

Tyska vindkraftverk. Foto: hpgruesen / pixabay.com, CC0 Creative Commons

- Den tyska energiomvandlingen måste äntligen komma tillbaka på rätt spår, säger Vestas försäljningschef i Tyskland.

Vestas kan nu presentera en tysk order på två V150-4.2 megawatt-turbiner från ABO Wind, som håller på att bygga en 34 megawatt-park i delstaten Brandenburg, varav 25 megawatt beställdes från Vestas tidigare i år. och hittills har dykt upp under obekanta order.

Enligt Vestas kommer parken nu att bli den största av sitt slag i Tyskland med V150-4,2 megawatt-turbiner.

- Under dessa utmanande tider med få godkännanden för tyska vindkraftsparker är vi särskilt nöjda med detta flaggskeppsprojekt, säger Dr. Ute Simon, chef för projektutvecklaren - och kunden - ABO Winds kontor i Berlin.

Vestas order från Tyskland ökar långsamt igen, säger Alex Robertson, regional försäljningschef för Vestas.

- Med en långsamt växande mängd godkända projekt ser vi att orderingång och installationer också ökar. Det är viktigt att denna utveckling fortsätter och att expansionen verkligen accelererar igen. Den tyska energiomvandlingen måste äntligen komma tillbaka på rätt spår,  säger Robertson.

Och det måste finnas fart om den tyska marknaden ska komma tillbaka på rätt spår. Förra året bestod den tyska bruttoutvecklingen av vindkraft på land i form av 858,76 megawatt, ett "ljusår" från toppen år 2017 på 3333 megawatt.Nyligen antog den tyska regeringen en ny lag som förkortade den möjliga klagomålsperioden så att utvidgningen åter kan komma igång.