Vestas erhåller order på fem vindkraftsprojekt i Ryssland

Nu ökar Vestas sitt fotavtryck i Ryssland till en total kapacitet på nästan 830 megawatt. Foto: Rusecounion

Vestas har mottagit en beställning för byggandet av fem vindkraftsprojekt med en total kapacitet på 226 megawatt i Ryssland.

Order härstammar från WEDF (Wind Energy Development Fund), en gemensam investeringsfond som skapats på paritetsbasis av PJSC Fortum och JSC RUSNANO.

Med denna femte order, som är en del av ett ramavtal med RUSNANO och Fortum gäller leverans av vindkraftslösningar i Ryssland, ökar Vestas sitt fotavtryck i landet till en total kapacitet på nästan 830 megawatt, vilket understryker företagets ledande position i Rysslands växande förnybara sektor.

Vindkraftverken, som byggs i Rostov- och Astrakhan-regionen och kommer att bestå av 4,2 megawatt starka turbiner av typ V126 med 87 meter höga torn, omfattas av ett långsiktigt serviceavtal för Active Output Management (AOM 5000) som försäkrar konkurrenskraftiga energikostnader.

Kontraktet inkluderar leverans, installation och idrifttagning av vindkraftverk samt långsiktigt serviceavtal för Active Output Management (AOM 5000). Projekten kommer att innehålla en VestasOnline® Business SCADA-lösning, som minskar antalet driftstopp för turbin och optimerar energiproduktionen.