Sydkoreansk tillverkare av torn för vindkraftverk löste danska problem

Sydkoreanska tornbyggaren CS WINDs anläggning i Skottland. Foto: CS WIND

Esbjergensian Blaaholm har nu tillverkat klart tre nya produktionslinjer hos den sydkoreanska torntillverkaren, CS Wind. Torntillverkaren CS Wind mötte ett avundsvärt problem förra året.

De hade ifjol så många beställningar på de brusande tillväxtmarknaderna i öst att de inte kunde hålla jämna steg, och det fanns knappt tillräckligt med utrymme på produktionsanläggningarna som innehas av CS Wind Taiwan i Taichung kommun.

Lösningen förde danska Blaaholm från vindblåst Västjylland i form av svetsportaler till tre nya produktionslinjer.

- Jag var säker på att Blaaholm kunde lösa uppgiften. Svetsportaler är välkända system med andra torntillverkare, och lösningen säkerställer att vi uppnår önskad kapacitet i ett begränsat utrymme. Jag fick också veta att Blaaholm hade förståelse och djup kunskap om tornproduktion. att det inte är så enkelt som det ser ut. " säger Mr. Park, VD för CS Wind Taiwan.

CS Wind är en riktig mastodont inom tornproduktion. Sedan företaget undertecknade sitt första kontrakt med Vestas för 16 år sedan, har det sydkoreanska företaget producerat torn för alla stora västerländska tillverkare. Och sedan 2003 har företaget producerat 9619 torn för offshore- och onshore vindkraftverk.

CS Wind krävde kranlösningar på ett begränsat utrymme och med 100 anställda i fabriken som var oerfarna med SAW-svetsning. Blaaholm hade en svår uppgift, vilket CS Wind påpekade.

- Blaaholm-teamet har gett vänligt stöd och effektivt onlinestöd, så det har fungerat riktigt bra, betonar Park.

- Samarbetet kring projektet med Mr. Park och Mr. Lee samt hela CS Wind-teamet har varit fantastiskt. Weekly skype-möten och statusrapporter har säkerställt att alla gränssnitt, specifikationer och krav har uppfyllts. Fördelarna med det unika samarbetet gör att vi har löst utmaningarna med implementering av speciallösningar för att säkerställa maximal CS Wind-produktion, säger Thomas Thyssen, affärsutvecklingschef på Blaaholm Hard Automation .

CS Winds Taiwananläggning kommer att producera 110 torn per år och kommer att vara ett nav i utvecklingen av områdets offshore vind.

CS Wind, i sin taiwanesiska installation, ingick ett samarbete med den lokala maskintillverkaren Chin Fong, där det inte bara har tecknats ett ramavtal med Siemens Gamesa för leverans av torn för bland annat. Örsteds projekt i Changhua.