Siemens Gamesa går in på Vestas marknader

Siemens Gamesa har funnits på den polska marknaden sedan 2003. Sedan dess har företaget installerat där drygt 1 gigawatt vindel. Foto: Siemens Gamesa

Tillverkaren av vindkraftverk Siemens Gamesa säkrade kontrakt med en total kapacitet på 184 megawatt under den senaste polska anbudsrundan.

Kontrakten inkluderar installation av 63 turbiner för tre olika projekt. Bakom dessa beställningar står tidigare kunder inklusive privata investerare samt nationella och internationella koncern, meddelade företaget nyligen.

Anbudsrundan avslutades i december 2019 och de tre projekten som Siemens Gamesa säkrade leveranserna för kommer att följas av fem andra projekt på 153 megawatt, som företaget tilldelades redan i samband med en anbudsprocess under 2018.

Totalt har Siemens Gamesa därmed säkrat kontrakt för leverans av turbiner med en total kapacitet på 337 megawatt för åtta projekt, däribland från de två tidigare anbudsåren.

Vestas är dock fortfarande den största aktören på den polska marknaden med 2,1 gigawatt installerad vindkraft enligt ett uttalande på den danska vindkraftstillverkarens hemsida.