Ørsteds vindkraft ökar med 338 MW i Texas

Vindparken Sage Draw Wind startade nyligen driften under texanska solen, Foto:Ørsted

Totalt har Ørsteds vindkraft på land ökat enormt sedan 338 starka Sage Draw Wind startade driften under den texanska solen.
Med denna vindpark uppgår Ørsteds kapacitet till 1,3 gigawatt landvind och sol, medan 0,8 gigawatt fortfarande är under uppbyggnad.

Enligt Declan Flanagan, VD för Ørsteds verksamhet på landbaserad vindkraft, är det en stor framgång att Ørsted och dess partners har lyckats få Sage Draw "helt genom dörren" i tid och inom budgetramar under de osäkra tiderna med coronavirus.

- Det faktum att Sage Draw fullbordas säkert mitt i den eskalerande amerikanska COVID-19-krisen är ett tydligt bevis på att Ørsted-teamet och några av våra viktiga projektpartners, Blattner Energy och GE Renewable Energy, samt våra finansiella partners, GE Energy Financial Services och BHE Renewables, är robusta och redo för förändring. Samtidigt vill vi lyfta fram den viktiga roll som förnybar energi kan spela när det gäller att fortsätta bygga ekonomin både under och efter den nuvarande krisen,  sade Flanagan i ett pressmeddelande.

Ørsteds målsättning är att ha installerat landbaserad vindkapacitet på totalt 5 gigawatt fram till år 2025.