Vestas tilldelas 47 megawatts vindkraftsorder i Nordirland

Irländskt vindkraftsprojekt. Det drivs av ABO Invest AG. Foto: ABO

Vestas har tecknat ett avtal om leverans av vindkraftsteknik till ett 47 megawatt stort projekt i Nordirland.

ERG, en av de ledande vindkraftsoperatörerna på den europeiska marknaden, meddelar att projektet avser byggandet av 13 stycken V112-3.45 megawatt starka vindkraftverk i 3,6 megawatts driftläge. Syftet är att maximera energiproduktionen och leverera ett konkurrenskraftigt pris för energin.

Beställningen utgör en fortsättning på förra årets gynnsamma trend för Vestas på brittiska marknader, där det danska företaget säkerställde en total orderingång på drygt 200 megawatt, vilket bekräftar vindkraftens ökande konkurrenskraft i Storbritannien.

- Evishagaran vindkraftpark är en mycket konkurrenskraftig affär för vår högt värderade långsiktiga affärspartner ERG och erbjuder den lägsta kostnaden för energikonsumenterna. Affären demonstrerar vår starka erfarenhet och meritlista i en denna handelsmiljö, och detta markerar ytterligare ett steg framåt för förnybar energi i Storbritannien, säger Anna Schlasberg- Wachtmeister, försäljningschef i UK och Vestas Northern & Central Europe.

Vindkraftparken kommer att innehålla en så kallad VestasOnline® Business SCADA-lösning, med sänkt driftstopp för turbiner, som därmed optimerar energiproduktionen. Avtalet inkluderar ytterligare leveranser, installation och vindkraftverkets idrifttagning, samt ett 10-årigt serviceavtal med namnet Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Leveransen av dessa vindkraftverk förväntas börja under andra kvartalet 2021, medan idrifttagning planeras för andra och tredje kvartalet 2021.