Ørsteds amerikanska vindprojekt tar form

Vindkraftspark i Texas. Delstaten producerar största delen av vindkraften i USA. Foto: Wikimedia, kredit: Pismo

Energiföretaget Ørsted håller på att utveckla en vindkraftspark på 252 megawatt i Texas. Företaget har emellertid ännu inte fattat ett slutligt investeringsbeslut om parken, som heter Helena Wind.

Ørsted rapporterade detta till Ritzau Finans.

- Helena Wind är ett av våra utvecklingsprojekt där vi håller på att säkerställa relevant myndighetsgodkännande. Vi har ännu inte fattat ett investeringsbeslut om projektet själv, säger Ørsted Onshores Presschef Ulrik Frøhlke.

Helena Wind är ett av flera projekt i företagets landverksamhet, där projekt för närvarande arbetar med en total kapacitet på 1 gigawatt och håller på att bygga ytterligare 1 gigawatt sol- och vindprojekt.

- De flesta av projekten finns i Texas, men vi har också projekt i Nebraska, South Dakota och New Jersey. Vårt mål är att vi år 2025 har byggt totalt 5 gigawatt i vår verksamhet på land, tillägger Ulrik Frøhlke.

I oktober 2018 gick Ørsted in på marknaden för utveckling av vindkraft i USA med förvärvet av Lincoln Clean Energy, LCE.

Ursprungligen var LCE ett dotterbolag till Ørsted-gruppen, men sedan dess har det bytt namn till Ørsted och blivit en integrerad del av Ørsteds organisation.

Källa: Ritzau Finans